Tagliatelle met spinazie-ricottasausje en kabeljauw
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
  • 500g verse tagliatelle
  • 4stukjes kabeljauw
  • 2 sjalotjesfijn gesneden
  • 1/2teentje lookgeperst
  • 400g verse spinaziegoed gewassen, gedroogd en grof gehakt
  • 250g ricotta
  • 125g Griekse yoghurt
  • 1handje verse dillefijngehakt
  • pezono
  • 1noot boter
  • olijfolie
  • 4el bloem
Instructies
  1. Stoof de sjalot en de look aan in wat olijfolie.
  2. Voeg de spinazie toe en laat slinken.
  3. Doe er de ricotta bij en kruid met pezo en dille. Doe het spinazie mengsel in een hoge maatbeker en mix met de staafmixer tot een gladde saus. Giet de saus nu in een steelpannetje.
  4. Werk de saus af met de Griekse yoghurt en breng indien nodig verder op smaak met pezono.
  5. Kook ondertussen de pasta in gezouten water zoals aangegeven staat op de verpakking.
  6. Kruid de kabeljauw met pezo en draai door de bloem. Bak de vis in mooi aan in een pan met boter.
  7. Dresseer de borden. Meng de saus onder de pasta en doe deze in een mooie kom, leg er de vismootjes boven op en werk af met enkele takjes dille.
Notities

Tip: wanneer de saus te hard plakt aan de pasta, gebruik dan wat kookvocht van de pasta onder de saus.

De Griekse yoghurt maakt de saus wat frisser van smaak en minder zwaar, je kan ook wat citroen toevoegen.