Tajine van kalkoen
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 300g kalkoenfitetin blokjes
  • 4el olijfolie
  • 1el ras-el-hanout
  • 1handje verse muntfijn gehakt
  • pezo
  • 4 wortels
  • 2stengels groene selder
  • 1grote teen look
  • 1grote rode ui
  • 200ml water
  • 1el maroccan bouillonkant en klaar van knorr
  • 2blaadjes laurier
  • pezo
  • 1/2theelepel harissa
  • 150gram couscous
  • groentebouillonwater met een blokje
  • 250gram diepvries erwtjes
  • 1handje verse koriander
Instructies
  1. Maak de marinade voor de kalkoenblokjes: Doe de olijfolie, ras-el-hanout, munt en pezo in een glazen kom en meng alles goed samen met de kalkoenblokjes. Laat dit minstens een uur marineren. Zet afgedekt in de koelkast.
  2. Schil de selder met een dunschiller en snij in grove stukken.
  3. Doe de schil van de wortels en snij in grove stukken.
  4. Snipper de ui fijn.
  5. Zet de tajine op het vuur en verwarm.
  6. Bak de kalkoen in de tajine, enkel aankleuren en weer uit de tajine halen. Er hoeft geen olie in de tajine, in de marinade zit olie.
  7. Doe nu een beetje olie in de tajine en stoof de ui en het geperst teentje look aan.
  8. Voeg de selder toe en stoof even mee aan. Dan de worteltjes en stoof ook weer mee aan.
  9. Meng 200 ml water met de maroccan en voeg bij de tajine.
  10. Voeg de kalkoen toe en kruid met laurier, pezo en harissa
  11. Laat zachtjes sudderen, ongeveer 20 minuten.
  12. Maak de dressing: Doe de yoghurt in een kommetje, wat vers gehakte munt en ras-el-hanout.
  13. Doe de couscous in een kom met een geutje olijfolie, giet er de groentebouillon over tot hij net onderstaat en laat 6 minuutjes wellen. Roer goed los.
  14. Voeg de erwtjes toe aan de tajine en laat nog 10 minuutjes meestoven.
  15. Doe de couscous in een diep bord, daarop de kalkoen met de groentjes en werk af met koriander en de dressing.
Notities