300gvast kokende aardappelenmet schil in schijfjes
1/2citroenhet sap
1elras-el-hanout
1elhoning
pezo
olijfolie
1nootjeboter
1handjeamandelschilfers
500mlwater
bulger
1handjepeterselie
Instructies
Zet de tajine op het vuur met wat boter en olijfolie, kleur de kippenboutjes aan.
Kruid ze met pezo.
Voeg de ui, look, citroensap, pruimen, abrikozen, honing, ras-el-hanout en het water toe.
En kruid nog wat bij met pezo.
Zet het deksel op de tajine en laat 30 minuten pruttelen.
Bak ondertussen in een droge pan de amandelschilfers licht bruin.
Kook de bulger gaar in gezouten water zoals aangegeven staat op de verpakking.
Snipper de peterselie fijn en roer deze onder de gare bulger samen met een nootje boter.
Serveer de tajine op tafel met de bulger.
Notities
Dit gerechtje is lichtjes pikant met een zoete toets, liever minder pikant? Let dan op met de ras-el-hanout.