Tajine van kip en gedroogde vruchten
Porties
3personen
Porties
3personen
Ingrediƫnten
  • 6 kippenboutjes
  • 1 uifijn gesnipperd
  • 1teentje lookgeperst
  • 100g gedroogde pruimen
  • 100g gedroogde abrikozen
  • 300g vast kokende aardappelenmet schil in schijfjes
  • 1/2 citroenhet sap
  • 1el ras-el-hanout
  • 1el honing
  • pezo
  • olijfolie
  • 1nootje boter
  • 1handje amandelschilfers
  • 500ml water
  • bulger
  • 1handje peterselie
Instructies
  1. Zet de tajine op het vuur met wat boter en olijfolie, kleur de kippenboutjes aan. Kruid ze met pezo.
  2. Voeg de ui, look, citroensap, pruimen, abrikozen, honing, ras-el-hanout en het water toe. En kruid nog wat bij met pezo. Zet het deksel op de tajine en laat 30 minuten pruttelen.
  3. Bak ondertussen in een droge pan de amandelschilfers licht bruin.
  4. Kook de bulger gaar in gezouten water zoals aangegeven staat op de verpakking.
  5. Snipper de peterselie fijn en roer deze onder de gare bulger samen met een nootje boter.
  6. Serveer de tajine op tafel met de bulger.
Notities

Dit gerechtje is lichtjes pikant met een zoete toets, liever minder pikant? Let dan op met de ras-el-hanout.