Tartaar van scampi’s en avocado
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 1 avocado
  • 200g voorgegaarde scampi’s
  • 1/4 rood pepertjefijn gesnipperd
  • 1/2 limoenhet sap
  • 1 sjalotjefijn gesnipperd
  • 1el sesamzaadjesplus een beetje extra voor de afwerking
Instructies
  1. Snij de scampi’s in kleine stukjes.
  2. Snij de avocado in kleine blokjes en besprenkel met het limoensap.
  3. Doe de scampi’s, de avocado, het sjalotje, het roodpepertje en 1 el sesamzaad in een kom en meng voorzichtig door elkaar.
  4. Schep het mengsel in een dresseerring en druk zachtjes aan, verwijder de ring en werk af met wat sesamzaad.
Notities

Dit voorgerechtje kan je ook als amuse serveren, maak dan kleinere porties. In kleine glaasjes of in een amuselepel.

Ik heb geen zout of peper gebruikt, het smaakt zo al zeer lekker en fris.

Eventueel nog wat verse koriander zou ook lekker zijn, voor de liefhebbers.