Thais groente soepje
Porties
2l
Porties
2l
Ingrediƫnten
  • 2 uienin halve ringen gesneden
  • 1 preiin halve ringen gesneden
  • 3kleine rode paprika’sin reepjes gesneden
  • 2kleine gele paprika’sin reepjes gesneden
  • 1/2bussel groene asperges
  • 4 lente-uitjesin ringetjes gesneden
  • 1 steranijs
  • 2cm verse gember
  • 1 rood pepertjein halve ringetjes gesneden
  • 1 citroengrasin gesneden, zo komen de aroma’s beter vrij
  • 3 kippenbouillonblokjes
  • 1koffielepel sambal oelekof meer naar smaak
  • 1geut sojasaus
  • 1geut vissaus
  • 2l water
  • pezo
  • olijfolie
Instructies
  1. Stoof de ui aan in wat olijfolie. Voeg nu de prei en de paprika toe, laat eventjes mee aanstoven.
  2. Schil de gember en rasp hem bij de groentjes, voeg ook steranijs, rood pepertje en citroengras toe.
  3. Schil de asperges, snij het harde stukje eraf en gooi weg. Snij de asperges in hapklare stukjes.
  4. Bevochtig met het water en breng aan de kook. Doe er de bouillonblokjes, sambal oelek, vissaus en de sojasaus bij, laat 15 minuutjes zachtjes pruttelen. Voeg de laatste 5 minuten de asperges toe.
  5. Kruid de soep indien nodig nog wat bij met pezo.
  6. Schep de soep in kommetjes en werk af met wat lente-uitjes.
Notities

Groene asperges moet je niet schillen, maar in een soep geeft het een fijnere structuur.

Je kan eindeloos combineren met deze soep, ook lekker zijn champignons in de soep of zoete paprika en eventueel wat noedels enz…..