Thaise rode curry
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediënten
  • 8 kippenhaasfiletin reepjes
  • 12 scampi’sontdaan van darmkanaal en pantser, ontdooid
  • 2 rode uifijn gesneden
  • 1teentje lookfijn gesneden
  • 6 mini maïskolfjes versin ringetjes
  • 6 snijbonenin schuine stukjes
  • 1 rode puntpaprikain stukjes
  • 1 gele paprikain stukjes
  • 1 groene paprikain stukjes
  • 1/2 courgettein blokjes
  • 1cm gembergeraspt
  • 250ml kokosmelk
  • 100ml groentenbouillon
  • pezo
  • 2koffielepels rode curryof naar smaak
Instructies
  1. Bak de scampi’ s in een diepe pan met wat olijfolie en haal ze er weer uit.
  2. Kruid de kippenhaasjes met pezo en bak ze mooi bruin in dezelfde pan. Haal ze er weer uit.
  3. Stoof de ui en de look aan in dezelfde pan, voeg wat extra olijfolie toe indien nodig.
  4. Stoom de snijboontjes beetgaar en spoel ze onder koud stromend water.
  5. Stoom alle paprika’s beetgaar en spoel ze onder koud stromend water.
  6. Voeg de courgette blokjes toe aan de ui, en kruid met gember.
  7. Voeg alle gestoomde groentjes toe en stoof eventjes mee aan.
  8. Overgiet met de bouillon en de kokosroom en kruid naar smaak met de curry.
  9. Kook ondertussen de rijst zoals aangegeven staat op de verpakking.
  10. Voeg nu de kip, scampi’s en de maïsschijfjes toe. Warm even mee door, proef en kruid naar smaak nog wat bij met pezo.
  11. Schep de curry in individuele potjes en werk af met wat koriander. Doe ook de rijst in individuele potjes en zet ze per twee op een mooi bord.
Notities

Hou je van pikant, laat je niet tegenhouden om wat meer curry te gebruiken, maar proef telkens want elk merk van curry is anders.