Thaise salade met scampi’s
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 10 scampi’sgepeld en ontdaan van darmkanaal
  • 1 limoenhet sap
  • 1el vissaus
  • 2el Arachideolie
  • 1koffielepel verse gembergeraspt
  • 50g sluimererwten
  • 1/4 rode paprikain blokjes
  • 2 lente-uitjesin ringetjes
  • 1hand verse korianderfijn gehakt
  • 2handjes sla
  • 1nootje boter
  • pezo
Instructies
  1. Maak eerst de vinaigrette: Meng hiervoor limoensap, vissaus, gember en arachideolie. Meng goed en zet opzij.
  2. Stoom de sluimererwten beetgaar en spoel ze direct onder koud water. Snij ze in reepjes.
  3. Doe de sla in diepe bordjes en dresseer er de sluimererwtjes, rode paprika en de lente-uitjes over.
  4. Bak de scampi’s in een warme pan met boter en kruid ze met pezo.
  5. Leg de scampi’s op de salade en werk af met de vinaigrette en de koriander.
Notities

Dit voorgerechtje kan je ook als salade eten, vermeerder dan de ingrediƫnten.

Koriander kan je vervangen door platte peterselie.

Ook een klein beetje fijn gesneden chilipeper zou hierbij zeker passen.