Thaise vis curry met rijst
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
  • 2 rode uifijn gesneden
  • 5 worteltjesin brunoise
  • 1cm gembergeraspt
  • 3 rode puntpaprika’sin brunoise
  • 3 gele puntpaprik’sin brunoise
  • 1 gele courgettein brunoise
  • 1/2koffielepel kurkuma
  • 1teentje lookuitgeperst
  • 1stengel citroengrasgekneusd
  • 1el garam masala
  • 2koffielepels gele curry pastafairtrade original albert heijn
  • 250ml kokoksmelk
  • 200ml water
  • 1 groentenbouillonblokje
  • 2 roodbaarsfiletsin hapklare stukjes
  • 2 zeewolffiletsin hapklare stukjes
  • verse koriander
  • 3zakjes rijst
  • pezo en olijfolie
Instructies
  1. Neem een grote diepe pan en zet op het vuur met wat olijfolie. Stoof er de ui in glazig.
  2. Voeg er de wortels en de paprika’s aan toe, laat even mee stoven en voeg dan de courgette toe.
  3. Nu mogen alle kruiden erbij: gember, look, kurkuma, citroengras, masala en de curry pasta. Bak eventjes mee.
  4. Blus nu met de kokosmelk en het water, doe er ook het bouillonblokje bij. Laat sudderen tot de groentjes beetgaar zijn. Wanneer de saus te dun is, kan je ze eventueel wat bijbinden met blanke roux. Proef ook de saus en kruid ook eventueel nog wat bij met pezo.
  5. Zet water op voor de rijst, met zout. En kook zoals aangegeven staat op de verpakking.
  6. Pocheer de stukjes vis in de curry, dit net onder het kookpunt en zeker niet te lang, anders valt de vis uit elkaar.
  7. Haal het citroengras uit de curry en serveer de curry in diepe borden.
  8. Eerst de rijst dan de curry. Schep goed wat groentjes en een goede portie vis op de rijst en werk af met koriander.
Notities

Licht pikant maar zeker niet te.

Dit kan je ook met kippenblokje klaarmaken of enkel met groentjes voor een vegetarische versie.