tiramisu met krieken
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediënten
  • 1 ei
  • 500g mascarpone
  • 50ml kersensiroopgriotte
  • 1 vanillestokje
  • 1bokaal noordkrieken op sap540 g
  • 16 koekjescuillers met verse eieren
  • 1 meringue
Instructies
  1. Scheid het ei (eigeel van het eiwit).
  2. Doe de mascarpone, het eigeel en het kersensap in een mengkom en spatel onder elkaar.
  3. Haal de zaadjes uit het vanillestokje en meng ze onder de mascarpone.
  4. Klop het eiwit op met de mixer, hef onder de mascarpone.
  5. Laat de krieken uitlekken en hou het sap bij.
  6. Neem 4 glaasjes en bouw de tiramisu.
  7. Dip de helft van de koekjes kort in het sap van de krieken en verdeel over de glaasjes.
  8. Lepel er wat krieken over en schep er wat mascarponecrème op.
  9. Verkruimel er wat meringue over en schik er opnieuw wat cuillers op.
  10. Herhaal nog een keer en eindig met de mascarponecrème, werk af met de resterende meringue en nog een cuiller.
Notities

Lekkere, alcoholvrije tiramisu.

Ook de rode kleur is mooi.