Toast van foie gras met mango en chili
Porties
10personen
Porties
10personen
Ingrediƫnten
  • 1groot wit brood
  • maanzaad
  • 1 chilipeper
  • 30g boterop kamer temperatuur
  • 1/2 mangoin kleine dobbelsteentjes
  • 1schijfje foie gras
Instructies
  1. Snij het brood in snede van 3 cm dik en verwijder de korst.
  2. Leg bakpapier op een bakplaat. Bestrooi het bakpapier met maanzaad, leg er de snede brood op en bestrooi weer met maanzaad, daarop weer bakpapier met daarop een bakplaat. Zet hier een gewicht op en laat een nachtje staan.
  3. Hak 1/2 chilipeper fijn en meng onder de boter.
  4. Snij de andere helft in halve maantjes.
  5. Snij het brood in vierkantjes en bak ze goudbruin in de chiliboter.
  6. Beleg elk toastje met wat mangoblokjes en aan de ander kant een stukje foie gras, werk af met de maantjes van chili.
Notities

Dit is echt een zeer verrassend lekker hapje, ook een feestelijk hapje.

Vergeet niet de dag op voorhand eraan te beginnen!