Tomaat garnaal
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 2grote tomaten
  • 2 eitjes
  • 300g ongepelde garnalen
  • 2handjes sla
  • bieslook
  • cocktailsaus
Instructies
  1. Kook de eitjes hard en zet ze in koud water.
  2. Pel de garnalen.
  3. Maak een kruisje boven en onderkant van de tomaat en dompel ze 20 seconden onder in kokend water, verfris in koud water en haal de vel van de tomaten.
  4. Snij het hoedje eraf en hol de tomaat uit met een Parisienne lepel. Eventueel onderaan de tomaat ook een stukje wegsnijden zodat ze mooi recht blijft staan.
  5. Pel de eitjes en plet ze fijn met een vork.
  6. Was de sla en verdeel over twee borden.
  7. Snipper de bieslook fijn.
  8. Vul nu de tomaten met de garnaaltjes, er bovenop wat geplette eitjes en werk af met bieslook. Lekker met cocktailsaus. Serveer met een stukje stokbrood.
Notities

Hou de pantsers en kopjes van de garnalen bij voor een ander gerechtje, je kan deze gemakkelijk invriezen.

Je proeft echt het verschil wanneer je ze zelf pelt, beetje werk maar het is het waard.

Het is zelfs al zo erg dat mijn eigen ventje het verschil proeft, zegt hij!