Tomatenroomsoep
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
  • 1 grote rode uifijn gesneden
  • 1klein potje tomatenpuree
  • 1 preiin ringetjes
  • 1tak selderin boogjes
  • 1 aardappelin blokjes
  • 1blik tomatenblokjes
  • peterseliefijn gehakt
  • 3 eitjeshard gekookt
  • 1el boter
  • 1el bloem
  • room
  • pezo
Instructies
  1. Stoof de ui aan in wat boter en voeg er de tomatenpuree aan toe, bak eventjes mee.
  2. Doe er de prei, selder, aardappel en de tomatenblokjes bij. Stoof even mee aan.
  3. Doe er 1 liter water bij en twee kippenbouillonblokjes. Laat 20 minuten koken.
  4. Kook ondertussen de eieren hard en plet ze fijn tot mimosa.
  5. Hak de peterselie fijn.
  6. Mix de soep en zeef ze.
  7. Doe 1 eetlepel boter in een kookpot, laat smelten en roer er 1 eetlepel bloem door, laat even drogen. Giet er nu zachtjes de soep bij en roer goed.
  8. Proef en kruid eventueel bij met pezo. En een geut room.
  9. Doe de soep in borden en werk af met wat peterselie, ei en een geutje room.
Notities

Ouderwetse tomatensoep, maar iedereen is er nog steeds dol op.

Zeker kids vinden dit zeer lekker, voor hen kan je er ook altijd nog wat gehaktballetjes bij doen.

In de zomer gebruik ik verse tomaten maar in de winter hebben de tomaten te weinig smaak om er soep van te maken.