tong met een overdaad aan zuiderse groentjes
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 3 grote rode puntpaprika’s
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 2stengels prei
  • 1teentje look
  • 1geut olijfolie
  • 100ml alpro room
  • 2eetlepels zure room
  • pezono
  • italiaanse kruiden
  • 1 blokje visbouillon
  • 4 grote aardappelen
  • 2klontje boter1 voor de puree, 1 voor de vis
  • 1geut melk
  • 6 blaadjes rucola
  • 2 tong op de graat
  • 1/2 citroen
Instructies
  1. Snij alle groentjes in brunoise, kleine blokjes en pers de look uit.
  2. Verwarm de olie in een diepe pan en stoof er de ui in glazig.
  3. Voeg nu alle andere groentjes toe en laat mee op een zacht vuurtje gaar stoven. Voeg er wat pezo, italiaanse kruiden en het visbouillonblokje aan toe.
  4. Schil de aardappelen en breng ze in gezouten water aan de kook.
  5. Voeg bij de groentjes de alpro en de zure room toe, laat nog wat inkoken. Dik de saus eventueel wat in met roux of maizena.
  6. Maak de puree van de aardappelen met wat boter, melk en pezono. Goed stampen en nog eens luchtig roeren met de garden.
  7. Zet een grote pan op het vuur met wat boter en laat goed heet worden. Kruid de vis met een beetje zout en wat peper. Bak nu de vis mooi goudbruin in de boter aan de twee kanten en besprenkel met een beetje citroen.
  8. Dresseer het bord: leg goed wat groenten op je bord met een beetje puree, daarop de vis en werk af met wat rucola en een schijfje citroen.