Tongrolletjes met grijze garnalen en mosseltjes
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
Visfumet
  • 2 tongetjesop de graat, graten in drie geknipt
  • 1 rode uiin grove stukken
  • 150ml droge witte wijn
  • 100ml water
  • 1takje tijm
  • 2 laurierbaadjes
  • 1takje peterselie
  • 1schijfje 0,5 cm citroenzonder de schil
  • 1nootje boter
Tongetjes
  • 5tal champignonsin fijne schijfjes gesneden
  • 500g ongepelde garnalenpel ze
  • 1kg mosseltjes
  • 100ml room
  • pezo
  • 1 visbouillonblokjeals het nodig is 1/2 voor de saus en 1/2 voor de tongetjes te pocheren
  • 2 tomatenontpit en in kleine blokjes gesneden
  • peterselieafwerking
Instructies
  1. Fileer de tong of laat dit doen door de visboer, vraag de graten mee. Deze heb je nodig om de fisfumet te maken.
  2. Smelt de boter in de pan. Stoof hierin de ui en de graten in aan. Voeg de tijm, het laurier, de peterselie, het schijfje citroen, de witte wijn en het water toe. Laat 15 minuutjes pruttelen.
  3. Zeef de visfumet.
  4. Kook de mosselen met wat peper tot ze mooi open zijn. Haal ze uit de schaal en ontbaard de mosselen.
  5. Rol de tongetjes op en pocheer ze in water met een visbouillonblokje. Leg er een bakpapiertje boven op in plaats van een deksel.
  6. Doe de overgebleven visfumet in een steelpannetje met de room. Gaar hierin de champignons. Kruid met pezo en eventueel het 1/2 visbouillonblokje. Roer er de tomatenblokjes en de mosseltjes onder en zet het vuur uit.
  7. Dresseer de tongetjes op een bord, overgiet met de saus en werk af met de garnaaltjes en wat verse peterselie.
Notities

Hou de kopjes en de pantsers bij van de garnalen, vries ze in voor een andere bereiding.

Geen zin in visfumet te maken neem dan gewoon een visboillonblokje.