Tournedos in kruidenrub en zuiders groentenpakketje
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediënten
Tournedos
  • 2 tournedosop kamertemperatuur
  • 1/2koffielepel suiker
  • 1/2koffielepel provençaalse kruiden
  • 1/2koffielepel paprikapoeder
  • 1/2koffielepel fleur de sel
  • 1/2koffielepel zwarte peper uit de molen
  • 1snuif Komijn
  • 1snuif lookpoeder
  • 1snuif cayennepeper
Groentenpakketje
  • 5 à 6 krieltjesvoorgekookt en afgekoeld
  • 12 kerstomaatjesgehalveerd
  • 1/2 rode uiin halve ringen gesneden
  • 1kleine courgettein plakjes gesneden met de dunschiller
  • 2blaadjes laurier
  • 2kleine takjes rozemarijn
  • fleur de sel
  • provençaalse kruiden
  • lookpoeder
Instructies
Tournedos
  1. Meng alle ingrediënten voor de rub onder elkaar. Bestrijk dit langs beide kanten van de tournedos, je hoeft niet alles te gebruiken, de rest kan je gewoon in een afgesloten potje bewaren. Laat een uurtje staan op kamertemperatuur.
Groentenpakketje
  1. Neem twee vellen bakpapier of aluminiumfolie. Verdeel hier de groentjes en de aardappelen over. Leg op ieder hoopje een laurierblad en een takje rozemarijn. Kruid met fleur de sel, Provençaalse kruiden en lookpoeder. Bind of plooi dicht.
Bakken
  1. Zet de groentjes 20 minuten in een gesloten BBQ. Let op wanneer je houtskool gebruikt: neem dan zeker aluminiumfolie, want het bakpapier kan in brand schieten.
  2. Bak de tournedos naar smaak.
  3. Serveer de tournedos samen met de groentjes.