Tournedos met bearnaise en lente-groentjes
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
Groentjes
  • 6 worteltjes
  • 100g sluimererwten
  • 250g witte asperges
  • 6 kerstomaten
Bearnaise
  • 2 eigelen
  • 4el Griekse yoghurt
  • 2theelepels mosterd
  • pezo
  • 3takjes dragonfijn gehakt
Overige
  • 2 tournedos
  • boter
  • olijfolie
  • frietjes
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Maak de asperges zuiver met de dunschiller en snij de harde onderkant weg. Snij ze in stukjes en stoom ze beetgaar. Spoel onder koud stromend water.
  3. Maak de worteltjes zuiver met de dunschiller en stoom ze beetgaar. Spoel ze onder koud stromend water.
  4. Stoom de sluimererwten beetgaar en spoel ze onder koud stromend water.
  5. Zorg dat je vlees een uurtje voor je gaat koken uit de frigo ligt.
  6. Verwarm de airfryer voor. Bak de frietjes zoals aangegeven staat op de verpakking.
  7. Zet de tomaatjes 10 minuten in de oven.
  8. De saus: doe de twee eidooiers in een klein steelpannetje met de mosterd en de Griekse yoghurt. Verwarm op een laag vuur en zet er de staafmixer in. Blijf mixen tot de saus begint in te dikken. Haal van het vuur en kruid met pezo en de gehakte dragon.
  9. Bak ondertussen het vlees in een pan met boter en kruid met pezo.
  10. Bak ook de groentjes eventjes op in een pan met wat olijfolie en kruid met pezo.
  11. Dresseer de borden met de groentjes, de tournedos en oversaus hem rijkelijk. Serveer met frietjes.
Notities

Deze bearnaise is niet moeilijk te maken. Je moet je maar aan 1 regel houden: zorg dat de saus niet kookt want dan schift ze.

De saus moet wel voldoende verhit worden zodat er een binding kan ontstaan.