Tournedos, witloof, tomaatjes en knolselderfrietjes uit de oven
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediënten
Knolselderfrietjes
  • 500g knolselder
  • paprikapoeder
  • fleur de sel
  • 1el olijfolie
Tomaatjes
  • 1bakje gemengde tomaatjesgehalveerd
  • 1teentje lookfijn gesnipperd
  • provençaalse kruiden
  • zwarte peper uit de molen
  • himalayazout
  • olijfolie
Extra
  • 2 tournedos
  • 4stonkjes witloofbeetgaar gestoomd en afgekoeld
  • 2nootjes boter
  • pezo
Instructies
Knolselderfrietjes
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de knolselder en snij hem in plakken van 1 cm. Daarna in frietjes van 1 cm. Doe ze in een kom en kruid ze met paprikapoeder en fleur de sel. Besprenkel ze met 1 el olijfolie, meng goed onder elkaar.
  3. Leg de frietjes op een met bakpapier beklede bakplaat, allemaal mooi naast elkaar en schuif ze voor 20 minuten in de oven. Haal uit de oven en draai ze om, zet nogmaals 10 minuten in de oven.
Tomaatjes
  1. Leg de tomaatjes allemaal langs elkaar in een ovenschaal met het snijvlak omhoog. Kruid ze met de Provençaalse kruiden, zwarte peper en het Himalayazout. Strooi er de stukjes look over en giet er een goede geut olijfolie over. Zet ze de laatste 10 minuten bij in de oven.
Extra
  1. Kruid het afgekoelde witloof met pezo en bak het in een pan met boter mooi bruin.
  2. Kruid de tournedos met pezo en bak ze naar smaak in een pan met boter. Zorg dat het vlees zeker nog rosé blijft, anders heb je een taaie tournedos! Laat het vlees nog even rusten.
  3. Dresseer de borden: stapel wat kolselderfrietjes op het bord, daarlangs de tomaatjes en het witloof en tenslotte de tournedos.
Notities

Lekker met nog wat zelfgemaakte mayonaise.

Knolselderfrietjes uit de oven zijn niet krokant, dat hoort zo!