Tournedos, witloof, tomaatjes en knolselderfrietjes uit de oven
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediënten
Knolselderfrietjes
500gknolselder
paprikapoeder
fleur de sel
1elolijfolie
Tomaatjes
1bakjegemengde tomaatjesgehalveerd
1teentjelookfijn gesnipperd
provençaalse kruiden
zwarte peper uit de molen
himalayazout
olijfolie
Extra
2tournedos
4stonkjeswitloofbeetgaar gestoomd en afgekoeld
2nootjesboter
pezo
Instructies
Knolselderfrietjes
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de knolselder en snij hem in plakken van 1 cm.
Daarna in frietjes van 1 cm.
Doe ze in een kom en kruid ze met paprikapoeder en fleur de sel.
Besprenkel ze met 1 el olijfolie, meng goed onder elkaar.
Leg de frietjes op een met bakpapier beklede bakplaat, allemaal mooi naast elkaar en schuif ze voor 20 minuten in de oven.
Haal uit de oven en draai ze om, zet nogmaals 10 minuten in de oven.
Tomaatjes
Leg de tomaatjes allemaal langs elkaar in een ovenschaal met het snijvlak omhoog.
Kruid ze met de Provençaalse kruiden, zwarte peper en het Himalayazout.
Strooi er de stukjes look over en giet er een goede geut olijfolie over.
Zet ze de laatste 10 minuten bij in de oven.
Extra
Kruid het afgekoelde witloof met pezo en bak het in een pan met boter mooi bruin.
Kruid de tournedos met pezo en bak ze naar smaak in een pan met boter.
Zorg dat het vlees zeker nog rosé blijft, anders heb je een taaie tournedos!
Laat het vlees nog even rusten.
Dresseer de borden:
stapel wat kolselderfrietjes op het bord, daarlangs de tomaatjes en het witloof en tenslotte de tournedos.
Notities
Lekker met nog wat zelfgemaakte mayonaise.
Knolselderfrietjes uit de oven zijn niet krokant, dat hoort zo!