Trifle van kiwi
Porties
4
personen
Porties
4
personen
Ingrediënten
50
gram
hazelnoten
1
el
kokosolie
3
medjoul dadels
250
gram
Grieks yoghurt
2
avocado’s
2
el
honing
1
limoen
het sap en de zeste
2
kiwi’s
in halve schijfjes
enkele
blaadjes verse munt
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Week de dadels zonder pit in water.
Smelt de kokosolie in een steelpannetje.
Hak de noten grof.
Snij de dadels in stukken.
Doe de dadels, noten en de kokosolie en de cutter en mix.
Doe dit mengsel op een beklede bakplaat met bakpapier, duw het mengsel wat plat en bak 10 minuten in de oven. Laat afkoelen en verkruimel.
Maak de avocado’s zuiver en doe in een blender, doe er de yoghurt, het citroen zeste de honing en het sap van de limoen bij en mix glad.
Schil de kiwi en snij in halve cirkels.
Doe wat notenkruim in een glaasje daarop de avocadocrème en dan de kiwi, werk af met wat munt.
Notities
Fris zomers dessertje.