Trio van asperge hapjes
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
Basis
  • 500g witte aspergesgeschild en hard stukje onderaan verwijderen
  • 500g groene aspergeshard stukje onderaan verwijderen
  • pezo
  • 1snuif bicarbonaat
Hapje 1: Gazpacho groene asperges
  • 50g jonge spinazie
  • 1 ei
  • 300ml kippenbouillon
  • 100ml melk
  • 2elp room
Hapje 2: Asperge met zalm
  • 1 eihard gekookt
  • 2plakjes gerookte zalmin sliertjes
  • 4koffielepeltjes mayonaise
  • 1hand blaadjes platte peterseliegehakt
Hapje 3: Asperge met ham
  • 2sneetjes ganda hamin sliertjes
  • 4 kerstomaatjesin kleine blokjes
  • 1hand veldslain stukjes
  • 4koffielepeltjes tartaar
Instructies
  1. Kook de witte asperges beetgaar in gezouten water en spoel direct onder koud water.
  2. Kook de groene asperges beetgaar in gezouten water en een snuif bicarbonaat, giet af en spoel direct onder koud water.
  3. Mix de groene asperges met de spinazie, het eitje, kippenbouillon en de melk. Breng op smaak met pezo en zet koud weg.
  4. Hapje 1: Gazpacho groene asperges. Klop de room lobbig. Giet de soep in 4 amuse glaasjes en werk af met de opgeklopte room, een draai van de pepermolen en een mooie witte asperge punt.
  5. Hapje 2: Asperge met zalm. Plet het eitje met een vork en verdeel dit over 4 amuse glaasjes, daarop de zalm en wat in stukken gesneden asperges. Werk af met een toefje mayonaise en een mooie asperge punt en wat gehakte peterselie.
  6. Hapje 3: Asperge met ham. Verdeel de ham over 4 amuse glaasjes, daarop wat sla en de asperge stukjes. Werk af met een toefje tartaar en een mooie asperge punt.
  7. Zet de drie glaasjes op een bordje en serveer. Zorg dat het soepje ijskoud is.
Notities

Mooi paashapje!

Asperges zijn altijd lekker en makkelijk om klaar te maken.

Zorg ervoor dat je de witte asperges goed schilt met de dunschiller en het harde stukje onderaan verwijdert.

De groene asperges hoef je niet te schillen, enkel het harde stukje onderaan verwijderen.