Varkenshaas-brochettes met aardappelen en Hasselbacktomaten
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
Varkenshaas-brochettes
1varkenshaasjein blokjes gesneden
1rode uiin vier gesneden en rokken los gemaakt
4kestomaatjes
pezo
lookpoeder
olijfolie
Aardappellen
8vastkokende aardappelenvoorgekookt in de schil en afgekoeld
8plakjesontbijtspek
2teentjeslookin 8 plakjes gesneden
fleur de sel
olijfolie
Hasselbacktomaten
8tomaten
2bolletjesmozzarellain schijfjes gesneden
2elgroene pesto
enkeleblaadjesverse basilicum
pezo
olijfolie
Instructies
Brochettes
Maak de brochettes: Neem vier houten prikkers, steek hier afwisselend een stukje vlees en een stukje rode ui op, eindig met een kerstomaatje.
Kruid ze met pezo en lookpoeder.
Besprenkel met olijfolie en laat 1 uurtje marineren.
Aardappelen
Maak in iedere aardappel een kleine inkeping en steek er een stukje look in.
Omwikkel ze met een plakje spek en besprenkel met olijfolie.
Leg ze in een aluminium schaaltje.
Hasselbacktomaten
Snij de tomaten in om de 1/2 cm. Let op dat je er niet helemaal doorheen snijdt.
Gebruik hiervoor de stelen van twee houten lepels: leg ze langs elke kant van de tomaat. Zo snij je steeds tot op de steel van de houten lepels en zeker niet te ver.
Smeer tussen elke opening een beetje pesto en een schijfje mozzarella.
Kruid met pezo.
Leg ze op een aluminium schaaltje en bedruppel met olijfolie.
Bakken
Zet de aardappelen 15 minuten op een gesloten BBQ.
De tomaten schuif je bij na 5 minuten.
Ze moeten 10 minuten garen.