Varkenshaas-brochettes met aardappelen en Hasselbacktomaten
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
Varkenshaas-brochettes
  • 1 varkenshaasjein blokjes gesneden
  • 1 rode uiin vier gesneden en rokken los gemaakt
  • 4 kestomaatjes
  • pezo
  • lookpoeder
  • olijfolie
Aardappellen
  • 8 vastkokende aardappelenvoorgekookt in de schil en afgekoeld
  • 8plakjes ontbijtspek
  • 2teentjes lookin 8 plakjes gesneden
  • fleur de sel
  • olijfolie
Hasselbacktomaten
  • 8 tomaten
  • 2bolletjes mozzarellain schijfjes gesneden
  • 2el groene pesto
  • enkeleblaadjes verse basilicum
  • pezo
  • olijfolie
Instructies
Brochettes
  1. Maak de brochettes: Neem vier houten prikkers, steek hier afwisselend een stukje vlees en een stukje rode ui op, eindig met een kerstomaatje.
  2. Kruid ze met pezo en lookpoeder. Besprenkel met olijfolie en laat 1 uurtje marineren.
Aardappelen
  1. Maak in iedere aardappel een kleine inkeping en steek er een stukje look in. Omwikkel ze met een plakje spek en besprenkel met olijfolie. Leg ze in een aluminium schaaltje.
Hasselbacktomaten
  1. Snij de tomaten in om de 1/2 cm. Let op dat je er niet helemaal doorheen snijdt. Gebruik hiervoor de stelen van twee houten lepels: leg ze langs elke kant van de tomaat. Zo snij je steeds tot op de steel van de houten lepels en zeker niet te ver.
  2. Smeer tussen elke opening een beetje pesto en een schijfje mozzarella. Kruid met pezo. Leg ze op een aluminium schaaltje en bedruppel met olijfolie.
Bakken
  1. Zet de aardappelen 15 minuten op een gesloten BBQ.
  2. De tomaten schuif je bij na 5 minuten. Ze moeten 10 minuten garen.
  3. Bak het vlees eveneens op de BBQ.
  4. Werk de tomaten af met wat basilicum.
Notities