Varkenswangetjes in rode wijn
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediënten
  • 500g varkenswangetjes
  • pezo
  • bloem
  • 1noot boter
  • 1 uifijn gesnipperd
  • 1teentje lookgeperst
  • 350ml Côte du Rhônerode wijn
  • 200ml kalfsfond
  • 1blaadje laurier
  • 2takjes tijm
  • 2takjes rozemarijn
  • 2el rode bessengelei
  • 150g spruitjeszuiver gemaakt en gehalveerd
  • 2 raapjesgeschild en in blokjes gesneden
  • 2 wortelsgeschild en in stukjes gesneden
  • bruine roux
Instructies
  1. Kruid de varkenswangetjes goed met pezo. Wentel ze door de bloem en bak ze mooi bruin in een hete pan met boter.
  2. Haal ze uit de pan en bak in dezelfde pan de ui aan tot hij begint te kleuren. Voeg nu de look toe en blus met de wijn.
  3. Doe de wangetjes in een diepe kookpot met dikke bodem. Giet de inhoud van de pan erover en zet weer op het vuur.
  4. Doe er nu de kalfsfond, het laurierblad, de tijm en de rozemarijn bij. Zet het deksel op de pot en laat 2 uurtjes op een zacht vuur sudderen.
  5. Doe er nu de schoongemaakte groentjes en twee eetlepels rode bessengelei bij en laat nogmaals een half uurtje pruttelen.
  6. Kruid bij met pezo indien nodig en dik de saus in met bruine roux.
  7. Maak er puree of kroketjes bij naar smaak.
Notities

Lekker winters gerechtje boordevol smaak.