Varkenswangetjes in rode wijn
Porties
2
personen
Porties
2
personen
Ingrediënten
500
g
varkenswangetjes
pezo
bloem
1
noot
boter
1
ui
fijn gesnipperd
1
teentje
look
geperst
350
ml
Côte du Rhône
rode wijn
200
ml
kalfsfond
1
blaadje
laurier
2
takjes
tijm
2
takjes
rozemarijn
2
el
rode bessengelei
150
g
spruitjes
zuiver gemaakt en gehalveerd
2
raapjes
geschild en in blokjes gesneden
2
wortels
geschild en in stukjes gesneden
bruine roux
Instructies
Kruid de varkenswangetjes goed met pezo. Wentel ze door de bloem en bak ze mooi bruin in een hete pan met boter.
Haal ze uit de pan en bak in dezelfde pan de ui aan tot hij begint te kleuren. Voeg nu de look toe en blus met de wijn.
Doe de wangetjes in een diepe kookpot met dikke bodem. Giet de inhoud van de pan erover en zet weer op het vuur.
Doe er nu de kalfsfond, het laurierblad, de tijm en de rozemarijn bij. Zet het deksel op de pot en laat 2 uurtjes op een zacht vuur sudderen.
Doe er nu de schoongemaakte groentjes en twee eetlepels rode bessengelei bij en laat nogmaals een half uurtje pruttelen.
Kruid bij met pezo indien nodig en dik de saus in met bruine roux.
Maak er puree of kroketjes bij naar smaak.
Notities
Lekker winters gerechtje boordevol smaak.