Vegetarische lasagne met truffelmascarpone
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
  • 250g gedroogde lasagnevellen
  • 2 uienfijn gesnipperd
  • 2teentjes lookgeperst
  • 2 wortelsin brunoise
  • 2takken selderin brunoise
  • 800g tomatenblokjes
  • 150ml rode wijn
  • 2takjes tijm
  • 1takje rozemarijn
  • 1 groentenbouillonblokje
  • 1koffielepel gedroogde oregano
  • pezono
  • 200g geraspte mozzarella
  • 400g mascarpone
  • 1potje truffeltapenademax 25 gram
  • olijfolie
Instructies
  1. Stoof de ui en de look aan in olijfolie.
  2. Voeg de wortel en de selder toe.
  3. Kruid met de tijm, de rozemarijn, het bouillonblokje en de oregano.
  4. Voeg de tomatenblokjes toe en laat even mee aanstoven.
  5. Blus met de rode wijn en laat de groentjes 35 minuitjes zachtjes inkoken. Breng verder op smaak met pezo.
  6. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  7. Meng de mascarpone met de truffeltapenade en kruid met pezono.
  8. Bouw de lasagne: neem een ovenschaal en begin met een laag groentjes, dan een laag lasagnevellen, een laagje mascarpone met daarop wat mozzarella, wissel zo af tot alle ingrediƫnten op zijn, eindig wel met een laagje mascarpone mozzarella.
  9. Schuif de lasagne een half uurtje in de oven.