Vegetarische lasagne
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediënten
  • 250g verse lasagne bladen1 pakje
  • 2 sjalotjesfijn gesneden
  • 1teentje lookgeperst
  • 500g champignonsin schijfjes
  • 2 rode zoete punt paprika’sin brunoise
  • 2 courgetteontdaan van zaden en in blokjes
  • 20tal kerstomaatjesgehalveerd
  • 3takjes peterseliefijn gehakt
  • olijfolie
  • pezono
  • provençaalse kruiden
  • 40g boterongeveer
  • 50g bloemongeveer
  • 1l melkongeveer naargelang de dikte
  • 1zakje gemalen kaasnaar smaak
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Stoof de sjalot glazig in wat olijfolie samen met de look.
  3. Voeg de champignons toe en bak ze eventjes mee.
  4. Doe er nu de paprika bij en laat een drietal minuten stoven.
  5. Nu ook de courgette blokjes, laat weer 3 minuten stoven. Als laatste de tomaatjes en de peterselie. Kruid het geheel al met pezo en Provençaalse kruiden.
  6. Maak de kaassaus: Laat de boter smelten, voeg de bloem toe en blijf roeren tot je de geur van gebakken koekjes ruikt. Giet er nu geleidelijk aan de melk bij tot je mooie dikke saus hebt. Kruid met pezono en van het vuur roer je er naar smaak kaas door. Hou een beetje over als afwerking voor de lasagne.
  7. Smeer een ovenschotel in met wat boter. Leg een lasagne vel, daarop groentjes, weer een lasagne vel, daarop de kaassaus, wissel zo af tot de ingrediënten op zijn, eindig wel met een laagje kaassaus. Werk de lasagne af met nog een klein beetje gemalen kaas.
  8. Zet de lasagne 40 minuten in de oven.
Notities

Ook een lasagne zonder vis of vlees kan bijzonder lekker zijn, vergeet alleen niet goed te kruiden.

Als afwerking op de borden kan je nog wat peterselie gebruiken en een extra slaatje of eventueel een stukje stokbrood.