Neem een paellapan, doe er goed wat olijfolie in en laat goed opwarmen.
Doe er de ui, paprikapoeder, tomatenpuree en de look in en stoof in 1 minuut aan.
Kook 500 ml water, los hier het bouillonblokje in op en voeg er de saffraandraadjes aan toe.
Voeg nu de venkel en de worteltjes toe, laat 10 minuten mee stoven.
Doe er nu de paprika, de rijst en de erwtjes bij, laat 3 minuten mee aanstoven.
Kruid met pezo.
Giet er nu de bouillon bij en roer alles goed door elkaar.
Vanaf nu zet je het vuur laag en blijf je eraf!
Laat alles zachtjes het vocht opnemen, let wel op, wanneer de paella al het vocht heeft opgenomen en hij is nog niet gaar dan dien je nog een beetje extra vocht toe.
Werk de paella af met olijven, de stukjes artisjok, de manoúri en de peterselie.
Notities
Met deze vegetarische paella kan je zelfs een vleeseter blij maken, zo smaakvol!
Manoúri is een schapen-geitenkaas maar zeer zacht van smaak!
Als je geen paellapan hebt, kan je dit ook in een diepere pan klaarmaken.