Kook de pasta in gezouten water met een geut olijfolie zoals aangegeven staat op de verpakking.
Giet de pasta af.
Stoof de worteltjes en de pastinaak aan in wat olijfolie, voeg na 5 minuten ook de paprika toe.
Stoof de groentjes beetgaar.
Kruid ze met pezo.
Doe in een steelpannetje wat olijfolie en stoof er het sjalotje in glazig, voeg de courgette toe en stoof tot de groentjes beetgaar zijn.
Doe de courgette in een maatbeker samen met de melk en mix glad met de staafmixer.
Roer de ricotta en 50 g gemalen kaas onder (de helft gruyère, de helft chedder) roer goed en breng op smaak met pezono.
Proef of de smaak goed zit!
Doe de pasta in een kookpot en meng er de groentjes en de saus onder, roer goed.
Giet dit in een ovenschaal.
Duw er de gehalveerde tomaatjes in, bestrooi met de rest van de kaar en een beetje paneermeel.
Plaats voor 15 minuten onder de grill.
Werk af met enkele blaadjes bladpeterselie en smullen maar.
Notities
Je kan er naar smaak natuurlijk ook altijd wat kip blokjes of vis aan toevoegen.