Venkel curry soepje
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
  • 1 sjalotjefijn gesnipperd
  • 1 preiin halve ringen gesneden
  • 1 venkelkern verwijderd en in blokjes gesneden
  • 1 aardappelin blokjes
  • 2koffielepels currypoeder
  • 1/2koffielepel tijm
  • 1 kippenbouillonblokjes
  • 1l water
  • olijfolie
  • zout
  • 1geut culinaire room
Instructies
  1. Stoof het sjalotje aan in olijfolie.
  2. Voeg de prei en de venkel toe en laat even mee aanstoven.
  3. Kruid met de curry en de tijm, laat nog even mee aanstoven.
  4. Bevochtig met 1 liter water en doe er het bouillonblokje en de aardappelblokjes bij. Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken.
  5. Mix de soep en breng op smaak met zout en room.
  6. Schep de soep in borden en werk af met een straaltje olijfolie.