Venkel curry soepje
Porties
4
personen
Porties
4
personen
Ingrediƫnten
1
sjalotje
fijn gesnipperd
1
prei
in halve ringen gesneden
1
venkel
kern verwijderd en in blokjes gesneden
1
aardappel
in blokjes
2
koffielepels
currypoeder
1/2
koffielepel
tijm
1
kippenbouillonblokjes
1
l
water
olijfolie
zout
1
geut
culinaire room
Instructies
Stoof het sjalotje aan in olijfolie.
Voeg de prei en de venkel toe en laat even mee aanstoven.
Kruid met de curry en de tijm, laat nog even mee aanstoven.
Bevochtig met 1 liter water en doe er het bouillonblokje en de aardappelblokjes bij. Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken.
Mix de soep en breng op smaak met zout en room.
Schep de soep in borden en werk af met een straaltje olijfolie.