Vis in papillotte
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
  • 350g tongfiletsin hapklare stukjes
  • 150g zalmfilsin hapklare stukje
  • 1/2 venkelfijn gesneden
  • 2 worteltjesin plakjes
  • 1/4 courgettein blokjes
  • 1/2 uiin halve maantjes
  • 1 tomaat
  • 1geut witte wijn
  • beetje citroensap
  • pezo
  • 1teentje lookin 4 gesneden
  • 4takjes tijm
  • 4takjes rozemarijn
  • 4blaadjes citroenmelisse
Instructies
  1. Leg 4 keer een dubbel vel aluminium papier klaar.
  2. Stoom de venkel, wortel, courgette en de ui een beetje voor in de microgolfoven.
  3. Snij de tomaat in 8 partjes.
  4. Verdeel de vis over de 4 stukjes alufolie, daarop de groentjes en de kruiden.
  5. Dan nog wat citroen, witte wijn en een geutje olijfolie.
  6. Plooi ze nu zorgvuldig dicht: eerst twee maal van boven en dan twee maal aan iedere zijkant, zorg dat de vis nog ruimte heeft. Dus niet te vast opplooien tot tegen de vis.
  7. Leg de pakje nu op een gesloten bbq, ongeveer een 10 minuten of tot de alupakjes mooi opgeblazen zijn, dan zijn ze gaar.
Notities

Dit is een simpel en lekker visgerechtje voor op de BBQ, je kan natuurlijk andere groentjes en andere vis gebruiken.

Ook de verse kruiden kan je vervangen door gedroogde.