Vispapillot met kabeljauw, scampi’s en ansjovis
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediënten
  • 400g kabeljauwfilet
  • 6 scampi’szuiver gemaakt
  • 6 ansjovisfilets uit blikbv. Ortiz
  • 10 kerstomaatjesgehalveerd
  • 10 zwarte olijven
  • 50ml droge witte wijn
  • 1geut olijfolie
  • 2partjes citroen
  • pezo
  • provençaalse kruiden
  • 1handje bieslook
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Neem twee vellen bakpapier, verdeel hier de vis en de scampi’s over. Kruid met pezo.
  3. Leg bovenop de vis de tomaatjes, de olijfjes en de ansjovis. Kruid met de Provençaalse kruiden en wat fijngesnipperde bieslook.
  4. Bind de papillot dicht met twee touwtjes. Besprenkel de vis met wat olijfolie en de witte wijn. Plooi goed dicht en zet 25 minuten in de oven.
  5. Haal uit de oven en werk af met wat extra bieslook. Lekker met een stukje brood, puree of een krielaardappeltje.
Notities

Dit gerechtje kan ook op de BBQ worden klaargemaakt, gebruik dan aluminiumfolie in plaats van bakpapier en plaats de papillot in een gesloten BBQ.