Vispapillot
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediënten
  • 400g wijtingfilet
  • 16 Venusschelpjes
  • 16 scampi’sontdaan van pantser en darmkanaal
  • 1/2 courgettein brunoise
  • 2 zoete punt paprika’sgeschild en in brunoise
  • 2 pruimtomatenontdaan van pitjes en in brunoise
  • 1koffielepel venkelzaad
  • 8el witte wijn
  • pezo
  • 1koffielepel provençaalse kruiden
  • 4takjes verse dille
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Leg vier stukken bakpapier klaar.
  3. Was de venusschelpen verschillende keren in koud water.
  4. Leg op elk stuk bakpapier een stukje wijting en kruid lichtjes met pezo.
  5. Leg op ieder stukje vis 4 venusschelpjes en 4 scampi’s. Verdeel hierover de tomaatjes, de courgette en de paprika blokjes. Kruid met wat pezo, het venkelzaad en de Provençaalse kruiden.
  6. Knoop nu de uiteinden van de papillotjes dicht met keukentouw. Laat ze bovenaan wat open zodat je in iedere opening twee eetlepels witte wijn kan toevoegen. Vouw ze nu goed dicht en zet ze 15 à 20 minuten in de oven.
  7. Haal ze uit de oven en serveer ze met wat dille en puree.
Notities

Super simpel en gezond gerechtje.

Je kan de wijn ook vervangen door pastis zo komt de anijs smaak nog beter tot zijn recht!

Ook kokkels zijn lekker in plaats ven venusschelpjes.