Vissoep met kabeljauw en wijting
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 200g kabeljauwin grove stukken
  • 100g wijting filetin grove stukken
  • 1 rode uifijn gesnipperd
  • 1teentje lookgeperst
  • 2koffielepels paprikapoeder
  • cayennepepernaar smaak
  • 1koffielepel komijn poedergeperst
  • 400g tomatenblokjes
  • 1 gele paprikain reepjes
  • 1/2 chilipeperin halve maantjes
  • 2stengels selderin boogjes
  • 100g mais
  • 200g rode bonen
  • 700ml water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • pezo
  • olijfolie
  • verse koriander
  • 125g Griekse yoghurt
Instructies
  1. Stoof de ui met de look aan in olijfolie.
  2. Voeg het komijnpoeder en paprikapoeder toe, laat even mee aanbakken.
  3. Voeg nu de gele paprika, de selder, het chilipepertje en de tomatenblokjes toe.
  4. Blus met het water en kruid met het bouillonblokje en de cayennepeper.
  5. Wanneer de soep gaar is, voeg je de bonen en de mais toe. Laat 2 minuutjes garen.
  6. Voeg nu de vis toe en laat op een zacht vuurtje nog 4 minuten garen, zorg dat de soep onder het kookpunt blijft.
  7. Schep de soep in twee kommen en werk af met veel koriander en eventueel wat Griekse yoghurt.
Notities

Ik hou van pikant en koriander, ideaal in dit soepje!