Vissoep met kabeljauw en wijting
Porties
2
personen
Porties
2
personen
Ingrediƫnten
200
g
kabeljauw
in grove stukken
100
g
wijting filet
in grove stukken
1
rode ui
fijn gesnipperd
1
teentje
look
geperst
2
koffielepels
paprikapoeder
cayennepeper
naar smaak
1
koffielepel
komijn poeder
geperst
400
g
tomatenblokjes
1
gele paprika
in reepjes
1/2
chilipeper
in halve maantjes
2
stengels
selder
in boogjes
100
g
mais
200
g
rode bonen
700
ml
water
1
kippenbouillonblokje
pezo
olijfolie
verse koriander
125
g
Griekse yoghurt
Instructies
Stoof de ui met de look aan in olijfolie.
Voeg het komijnpoeder en paprikapoeder toe, laat even mee aanbakken.
Voeg nu de gele paprika, de selder, het chilipepertje en de tomatenblokjes toe.
Blus met het water en kruid met het bouillonblokje en de cayennepeper.
Wanneer de soep gaar is, voeg je de bonen en de mais toe. Laat 2 minuutjes garen.
Voeg nu de vis toe en laat op een zacht vuurtje nog 4 minuten garen, zorg dat de soep onder het kookpunt blijft.
Schep de soep in twee kommen en werk af met veel koriander en eventueel wat Griekse yoghurt.
Notities
Ik hou van pikant en koriander, ideaal in dit soepje!