Vissoep met rouille
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
  • 1stuk kabeljauwin hapklare stukjes
  • 1stukjes zeewolfin hapklare stukjes
  • 250g grijze garnalenbest zelf gepeld
  • 12 gekookte mosselen in de schelp
  • 1 uifijn gesnipperd
  • 1 preiin ringetjes
  • 2takjes selderin boogjes
  • 2 wortelsin lucifers
  • 1 venkelin blokjes
  • 2potjes visfond800 ml
  • 1el tomatenpuree
  • 2takjes tijm
  • 1blad laurier
  • 6stengels peterselieenkel de steeltjes
  • 2 tomatenontpit en in blokjes
  • 1hand peterselie
  • 3 eidooiers
  • arachide olie
  • 1theelepel mosterd
  • 1geutje azijn
  • 1theelepel tomatenpuree
  • cayennepeper
  • 1geutje vissoephet vocht
  • enkele safraandraadjes
  • pezo
  • 1 stokbrood
  • 4teentjes look
  • 150g gemalen kaas
Instructies
  1. Maak de rouille: doe de eidooiers in een hoge pot met de mosterd en een beetje azijn, mix met de staafmixer en voeg zachtjes de arachideolie toe, tot mayonaise dikte. Kruid nu met cayennepeper, saffraandraadjes, pezo, tomatenpuree en een geutje van de vissoep. Zet koel weg, kan best een nachtje trekken.
  2. Oven op 180 graden voorverwarmen.
  3. Stoof de ui aan in wat olijfolie.
  4. Voeg de selder en de venkel toe. Ook de tomatenpuree en stoof alles mee aan.
  5. Bind de tijm, peterseliestengels en laurier op met keukentouw en leg bij de groentjes..
  6. Voeg de worteltjes toe en bevochtig het geheel met de visfond.
  7. Wanneer de groentjes beetgaar zijn pocheer je de vis in de soep, dit duurt maar een paar minuutjes, 2 Ć  3 minuten.
  8. Proef en kruid eventueel bij met pezo.
  9. Als laatste leg je er de mosseltjes bij, dit is enkel om ze weer wat op te warmen.
  10. Snij het stokbrood in plakjes en besprenkel met wat olijfolie, bak ze krokant in de oven. Draai ze wanneer ze zijn gekleurd en besprenkel ze weer met wat olijfolie, bak krokant.
  11. Dresseer de soep: doe de soep in mooie borden en werk af met wat gehakte peterselie, garnaaltjes en de tomatenblokjes. Zet bij ieder bord een kommetje kaas, look, rouille en krokant stokbrood.
Notities

Dit is echt zo lekker.

Wrijf met de rauwe look het brood in en doe er wat rouille op en kaas, zeer lekker in de soep of om gewoon zo erbij te eten.