Smeer de schijfjes stokbrood aan beide kanten in met olijfolie.
Bak ze in de oven aan beide kanten mooi bruin.
Laat ze afkoelen en wrijf ze in met het teentje look.
Stoof de ui, de wortels, de selder, de chilipeper, de paprika en de look aan in olijfolie.
Roer de tomatenpuree eronder en laat even meer aanstoven.
Verkruimel de bouillonblokjes erbij en het saffraanpoeder.
Overgiet met 2 l water.
Laat op een zacht vuurtje de groentjes garen.
Kook ondertussen de mosselen kort en krachtig tot ze open zijn.
Giet af en vang het vocht op, doe het gezeefde vocht bij de soep.
Maak de rouille, meng hiervoor alle ingrediënten onder elkaar.
Leg de vis en de scampi’s in de soep en laat nog 8 minuten pocheren, de soep mag niet meer koken.
Leg als laatste de mosselen erbij en serveer direct de soep in kommetjes.
Werk af met de toast, de kaas en de rouille.
Notities
Ik heb diepvriesvis van Delhaize gebruikt en deze was lekker.
Lekker met een toastje met rouille en kaas in de soep.