Visvinken met romige paprika en rijst
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
Visvinken
  • 100g zalm zonder vel
  • 100g kabejauw
  • 150g gerookte zalm
  • pezo
  • 1snuif cayennepeper
  • 1hand Verse kruidenpeterselie, bieslook of dille
Romige paprika
  • 1 uifijn gesnipperd
  • 1/2 groene paprikain reepjes
  • 1/2 gele paprikain reepjes
  • 1/2 rode paprikain reepjes
  • 100ml witte wijn
  • 100ml alpro room
  • 1/3 visbouillonblokje
  • 3 tomatenvan de pitjes ontdaan en in blokjes
  • 1hand verse basilicumin reepjes
  • olijfolie
  • pezo
Instructies
Visvinken
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Maak de visvinken: snij de kabeljauw en de zalm in kleine blokjes en mix ze fijn in een blender. Kruid met pezo, cayennepeper en de verse kruiden. Meng goed onder elkaar.
  3. Leg een plakje zalm op een snijplank. Rol van de visvulling kleine worstjes die net passen op het lapje gerookte zalm en rol ze op. Leg ze in een ingeoliede ovenschotel.
  4. Zet ze 15 minuten in de oven, of tot ze doorbakken zijn.
Romige paprika
  1. Stoof de ui glazig in een diepe pan met olijfolie.
  2. Voeg de paprika toe en laat enkele minuten meestoven.
  3. Blus met de witte wijn en laat eventjes inkoken.
  4. Doe er nu de alpro en het bouillonblokje bij. Kruid met pezo. Laat de groentjes beetgaar worden.
  5. Doe op het allerlaatste de tomatenblokjes en de basilicum eronder. Warm nog eens door.
  6. Kook de rijst zoals aangegeven staat op de verpakking.
Afwerking
  1. Doe de rijst in een dresseerring, druk aan en verwijder de ring. Leg wat van de romige groentjes op het bord met daarop een visvink.
Notities

Voor grote eters kan je gerust twee vinken per persoon voorzien.

Zet de vis niet te lang in de oven, want dan wordt hij droog.

Je kan de visrolletjes ook garen door ze op de groentjes te plaatsen. Je plaatst het deksel op de pot en zo stoom je de vis gaar. Dit duurt ongeveer 15 minuten.