Vitello tonnato new style
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediënten
  • 2 kalfsmedaillons
  • appelkappertjes
  • tuinkers
  • 200g tomatenontveld en ontpit
  • 2 takjes verse dragon
  • 1borrelglaasje pernod
  • 125ml groentebouillon
  • 6g gelatine
  • 120g tonijn uit blikop eigen nat
  • 4el mayonaise
Instructies
  1. Snijd 150 g tomaten in blokjes en wrijf ze door een zeef, vang het vocht op.
  2. Week de gelatine in koud water.
  3. Breng de bouillon, de dragon en de pernod aan de kook. Voeg het tomatensap toe en passeer door een zeef. Voeg de gelatine toe en laat minsten 4 uur opstijven in een glazen kommetje.
  4. Plet de tonijn en mix met 4 el mayonaise.
  5. Kruid de kalfsmedaillon met pezo en bak kort aan alle kanten aan, moet nog helemaal rosé zijn vanbinnen. Laat rusten en afkoelen.
  6. Snijd het vlees in dunne plakjes en leg ze op een mooi bordje. Leg er wat tomatengelei en tonijnsaus. Werk af met de kappertjes en de tuinkers.
Notities

Mooi en lekker bordje.

Geen zin om de gelei van tomaat te maken geef er dan brunoise van tomaat bij, even lekker en even mooi van kleur.

Lekker met een stukje stokbrood.