Vol au vent met champignons en gedroogde eendenborst
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
  • 4 bladerdeegpasteitjes
  • 1 sjalotfijn gesnipperd
  • 250g champignonsin brunoise
  • 90g gedroogde eendenborstvan het vet ontdaan en fijn gesneden
  • 200ml melk
  • 100ml room
  • 100ml water
  • 1/2 kippenbouillokblokje
  • pezono
  • 10 bintjes
  • 1noot boter
  • 1geut melk
  • 2potjes petit suisse
  • 2handjes bieslookfijn gesnipperd
  • blanke roux
  • 1/2 citroen
  • 1hand platte peterseliefijn gesnipperd
Instructies
  1. Stoof het sjalotje aan in wat boter. Voeg de champignons toe en bak mee aan. Blus met het water, de melk en de room. Kruid met het bouillonblokje.
  2. Verwarm de oven voor op 90 graden.
  3. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
  4. Zet de bladerdeegpasteitjes 20 minuten in de oven.
  5. Voeg de eend toe aan de saus. Proef de saus en kruid bij met pezono. Werk de saus af met citroensap en peterselie.
  6. Giet de aardappelen af en stamp de aardappelen fijn met de boter en wat melk. Roer er de petit Suisse en de bieslook onder. Breng de puree op smaak met pezono.
  7. Vul de pasteitjes met de saus en serveer ze met de puree.
Notities

Deze vulling is ook zeer geschikt om minipasteitjes te vullen, leuk idee voor de feestdagen.