Vol au vent met champignons en gedroogde eendenborst
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
4bladerdeegpasteitjes
1sjalotfijn gesnipperd
250gchampignonsin brunoise
90ggedroogde eendenborstvan het vet ontdaan en fijn gesneden
200mlmelk
100mlroom
100mlwater
1/2kippenbouillokblokje
pezono
10bintjes
1nootboter
1geutmelk
2potjespetit suisse
2handjesbieslookfijn gesnipperd
blanke roux
1/2citroen
1handplatte peterseliefijn gesnipperd
Instructies
Stoof het sjalotje aan in wat boter.
Voeg de champignons toe en bak mee aan.
Blus met het water, de melk en de room.
Kruid met het bouillonblokje.
Verwarm de oven voor op 90 graden.
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
Zet de bladerdeegpasteitjes 20 minuten in de oven.
Voeg de eend toe aan de saus.
Proef de saus en kruid bij met pezono.
Werk de saus af met citroensap en peterselie.
Giet de aardappelen af en stamp de aardappelen fijn met de boter en wat melk.
Roer er de petit Suisse en de bieslook onder.
Breng de puree op smaak met pezono.
Vul de pasteitjes met de saus en serveer ze met de puree.
Notities
Deze vulling is ook zeer geschikt om minipasteitjes te vullen, leuk idee voor de feestdagen.