Wijtingrolletjes met grote garnalen en rijst
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
  • 400g wijtingfilets
  • 12grote roze garnalenproper gemaakt
  • 1grote uifijn gesnipperd
  • 1stengel citroengraskneus en knoop op
  • 1/2 rode chilipeperfijn gesnipperd
  • 1teentje lookgeplet
  • 1grote el curry poeder
  • 1 rode paprikain blokjes
  • 4 tomatenin blokjes
  • 2el tomatenpuree
  • 2 kafir blaadjes
  • pezo
  • 200g fijne boontjesdiepvries
  • 250ml room
  • 1geut melk
  • 1geut water
  • 1/2 gevogelte bouillon keteltjeKnorr
  • 4personen rijst
  • 1handje bladpeterselie
Instructies
  1. Doe wat olijfolie in een pot en stoof er de ui, chilipeper, currypoeder, citroengras, tomatenpuree en de look in aan.
  2. Voeg de paprikablokjes toe en stoof mee aan.
  3. Bevochtig met de room, melk en het water. Doe er de kafir blaadjes en de kippenbouillon bij en kruid met pezo.
  4. Kook de boontjes heel kort in gezouten water en spoel ze in koud water.
  5. Leg de wijtingfilets op een snijplank met de vel-kant naar boven, kruid met pezo, rol op en steek vast met een houten stokje.
  6. Zet water op om de rijst te koken, kook zoals aangegeven staat op de verpakking.
  7. Wanneer de paprika beetgaar is, leg de de wijtingrolletjes in het vocht en de boontjes er bovenop, als laatste de tomaten blokjes. Laat het geheel nog 10 minuten zachtjes pruttelen, niet koken! Of tot de vis gaar is.
  8. Verdeel de wijtingrolletjes en de garnalen over de borden, drapeer er wat groentjes en saus over en werk af met bladpeterselie en een kommetje rijst.
Notities

Is ook lekker met kokosroom en in plaats van currypoeder, rode currypasta.