Wintersalade met rosbief, vijgen en geitenkaas
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediënten
Salade
  • 4handjes gemengde jonge slablaadjesgewassen en gedroogd
  • 8plakjes rosbiefslager
  • 2 à 3 verse vijgen
  • 1/2 rode uiin halve ringen gesneden
  • 1hand blauwe druivenzonder pitten
  • 2handjes hazelnoten
  • 50g zachte geitenkaas
Dressing
  • 3el vers citroensap
  • 2el vijgenconfituur
  • 4el maisolie
  • 1koffielepel mosterd
  • pezo
Instructies
Dressing
  1. Meng alle ingrediënten voor de dressing onder elkaar en roer goed.
Salade
  1. Rooster de hazelnoten in een droge pan.
  2. Verdeel de sla over twee borden.
  3. Snij de vijgen in partjes en verdeel over de sla.
  4. Verdeel eerst de rosbief over de salade, daarna de druifjes, de rode ui en de noten en tenslotte de geitenkaas.
  5. Druppel er nog wat dressing over. Werk af met een draai van de zwarte pepermolen en de zoutmolen.
Notities

Vervang de rosbief door gerookte eend, dit is ook lekker.