Witloof met gerookte zalm en puree
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 8kleine stonkjes witloof
  • 200g gerookte zalm
  • 250ml alpro room
  • 1geut melk
  • 1 visbouillonblokje
  • 1hand gemalen kaas
  • pezono
  • 1hand bieslookfijn gesnipperd
  • 6 aardappelenbintjes
  • boter
  • maizena roux
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Stoom het witloof beetgaar en laat goed uitlekken. Dit kan je ook een dag op voorhand doen.
  3. Snij het witloof in stukken. Leg ze in twee vuurvaste schoteltjes.
  4. Maak de puree: kook de aardappelen gaar in gezouten water, stamp ze fijn met wat boter en melk, en kruid af met pezono. Je kan er ook een eitje onder doen voor de liefhebbers! Doe de puree in een spuitzak met brede spuitmond.
  5. Maak de saus: doe de alpro room, de melk en het visbouillonblokje in een steelpannetje en breng aan de kook, dik een beetje in met maizena en roer van het vuur af de kaas eronder, en kruid af met pezono.
  6. Snij de zalm in kleine stukjes en roer deze als laatste samen met de bieslook onder de saus. Verdeel de saus over het wiloof.
  7. Spuit de puree bij het witloof en zet 15 minuten in de oven of tot het lichtgekleurd is.
  8. Werk af met nog een beetje vers gesnipperde bieslook.
Notities

Winterse ovenschotel, met Belgisch grondwitloof.