Witloof met kaas en ham
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
  • 8stronkjes witloofvoorgestoomd
  • 8plakjes gekookte ham
  • 40g boter
  • 50g bloem
  • 1l melk
  • 300g gemalen kaas
Instructies
  1. Oven voorverwarmen op 180 graden.
  2. Zorg dat het witloof goed is uitgelekt, best de dag ervoor stomen. Rol elk witloofstronkje in een plakje ham en leg in een vuurvast schaal.
  3. Maak nu de kaassaus: laat de boter smelten en voeg de bloem toe, laat dit enkele minuutjes drogen op het vuur en voeg dan geleidelijk aan de melk toe, tot je een mooie dikte van saus hebt. Breng op smaak met pezono en doe de kaas van het vuur onder de melk en roer goed.
  4. Giet dit over de witloofdrolletjes. En werk af met wat gemalen kaas.
  5. Zet in de oven tot de kaas mooi is gekleurd, ongeveer 30 minuten.
Notities

Lekker met puree in de oven.

Fijn dat het weer winter is, enkel en alleen voor de heerlijke ovenschotels.