Witte kool salade
Porties
8personen
Porties
8personen
Ingrediƫnten
  • 1kleine witte kool
  • 2el olijfolie
  • 1koffielepel bloemsuiker
  • 100ml vleesbouillon
  • 2el witte wijnazijn
  • 200g chantharellenin stukjes
  • 3 lente-uitjesin fijne ringetjes
  • 1el boter
  • 100g fetain blokjes
  • 50g zwarte olijven, zonder pit
  • citroensap
  • pezo
Instructies
  1. Haal de buitenste bladeren van de witte kool en snij ze in zeer fijne sliertjes met de mandoline. Stoof 3 minuten aan in olijfolie.
  2. Bestrooi met de bloemsuiker en roer om. Bevochtig met de bouillon en de witte wijnazijn. Kruid met pezo. Laat 15 minuten sudderen onder deksel en roer regelmatig om.
  3. Bak ondertussen de champignons aan in de boter, kruid met pezo en voeg ze op het laatste toe aan de witte kool.
  4. Als de kool gaar is, doe je deze in een glazen kom en laat afkoelen.
  5. Net voor het serveren, kruid je eventueel nog wat bij met pezo en een geutje citroensap. Roer er de lente-uitjes en de olijven onder en werk af met de feta blokjes. Lekker bij de barbecue.
Notities

Deze salade is eens wat anders om bij je barbecue te serveren.

Laat een nachtje trekken en hij is nog lekkerder.