Wok van broccoli, kalfsgehakt en sobanoedels
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 1 broccoliin kleine roosjes
  • 150g sobanoedels
  • 300g kalfsgehakt
  • gemberpoeder
  • pezo
  • 1 uifijngesnipperd
  • 1teentje lookgeperst
  • 250g champignonsin vier gesneden
  • 3el sojasaus
  • 1/2 limoenhet sap
  • lente-uitjesin fijne ringetjes gesneden
  • 1handje koriander
  • olijfolie
Instructies
  1. Stoom de broccoli roosje beetgaar. Spoel ze direct onder koud stomend water. Doe ze in een wokpan.
  2. Bak het gehakt rul en kruid met gember poeder en 1 1/2 el sojasaus. Haal uit de pan, doe het gehakt in de wokpan.
  3. Voeg een beetje olijfolie toe aan de pan waarin het vlees is gebakken. Stoof de ui en de look glazig. Voeg de champignons toe en bak mee aan. Doe nu alles in de wokpan.
  4. Kook de sobanoedels zoals aangegeven staat op de verpakking. Giet ze af en voeg toe aan de wok.
  5. Meng alles goed onder elkaar en voeg nog 1 1/2 el sojasaus toe. Breng verder op smaak met gemberpoeder en pezo.
  6. Warm alles nog eens goed op in de wok.
  7. Verdeel over twee borden en werk af met de lente-uitjes en koriander.
Notities

Sobanoedels worden van boekweit gemaakt. Je kan het vergelijken met spaghetti, maar met meer smaak.