Wok van varkenshaas en boontjes
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 2zakjes rijst
Marinade
  • 1klein varkenshaasjein fijne reepjes gesneden
  • 4el olijfolie
  • 1el droge sherry
  • 4el water
  • 3el sojasaus
Groentjes
  • 200g fijne boontjeszuiver gemaakt
  • 1 rode puntpaprikain stukken gesneden
  • 1klein blikje mais
  • 1teentje lookgeperst
  • 1.5cm gembergeraspt
  • 2 lente-uitjesin ringetjes gesneden
  • 1handjes verse korianderafwerking
Instructies
  1. Meng alles voor de marinade onder elkaar. Voeg het vlees toe en meng goed, laat 1 uur marineren.
  2. Stoom de boontjes en de paprika beetgaar. Spoel onder koud stromend water.
  3. Bak de reepjes vlees aan in een droge pan. Voeg de gestoomde groentjes, de look, de gember en de mais toe.
  4. Kook ondertussen de rijst zoals aangegeven staat op de verpakking.
  5. Voeg de rest van de marinade en de lente-uitjes toe aan de groentjes, warm nogmaals goed door.
  6. Serveer de rijst met de wok en werk af met verse koriander.