Wokgroentjes met Iberico koteletjes
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediënten
  • 2 rode uienfijn gesneden
  • 6 mini maïskolfjes versin ringetjes
  • 2takken selderin boogjes
  • 1pakje mini groene aspergesgehalveerd
  • 1 rode paprikain blokjes
  • 1 oranje paprikain blokjes
  • 8 snijbonenin schuine stukjes
  • 1/2 courgettein blokjes
  • 1baby bloemkoolin roosjes
  • 1baby romanescoin roosjes
  • 1 rood pepertjefijn gesnipperd
  • 4 Iberico koteletjes
  • Arachideolie
  • pezo
  • cajun kruiden
  • boter
  • 2koffielepeltjes hoisinsaus
Instructies
  1. Stoom de selder kort voor, net niet beetgaar. Doe dit ook voor de paprika, de snijboontjes, de bloemkool en de romanesco. Elk wel apart, ze hebben andere gaartijden.
  2. Zet de wok op het vuur met goed wat arachideolie en verhit.
  3. Wok er nu de groentjes in aan, dit gebeurt zeer kort maar krachtig. Spatel ook voortdurend de groentjes om. Begin met de hardste en de rauwe groenten en eindig met de zachtste groentjes, die hebben het minste nodig.
  4. Kruid het geheel af naar smaak met de cajun kruiden, hoisinsaus en pezo.
  5. Verwarm ondertussen een pan met wat boter en bak hierin de Iberico koteletjes, kruid ze met pezo.
Notities

Iberico varken is vaak vacuüm verpakt, open de verpakking tijdig zodat het vlees wat kan ademen.

Bovendien moet het vlees op kamertemperatuur komen, zo kan je het vlees beter bakken.

Het vlees is het lekkerste en het sappigst wanneer het nog lichtjes rosé is, niet rood!