Wokgroentjes met kippenballetjes en rijst
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 250g kippengehakt
  • 2handjes korianderfijn gehakt
  • paneermeel
  • 1 uifijn gesnipperd
  • 4kleine wortelsin lucifers gesneden
  • 1 paprikain reepjes gesneden
  • 1/2 preiin reepjes gesneden
  • 1 courgettein lucifers gesneden
  • 250g champignonsin schijfjes gesneden
  • gemberpoeder
  • curry poeder
  • pezo
  • 1geut sojasaus
  • 1pakje kokosmelk
  • 2zakjes rijst naar keuze
Instructies
  1. Meng het gehakt met de koriander en kruid met pezo. Rol er kleine balletjes van en bak ze mooi bruin in een pan met olijfolie.
  2. Wok de groentjes in een wokpan met olijfolie.
  3. Voeg de kokosmelk toe en breng op smaak met pezo, curry, gember en de sojasaus.
  4. Kook ondertussen de rijst zoals aangegeven staat op de verpakking.
  5. Verwarm de balletjes in de saus.
  6. Serveer de wokgroentjes met de rijst en werk af met koriander.
Notities

Je kan de koriander vervangen door platte peterselie.

Lekker, makkelijk en gezond.