Worstjes op een stokje met aardappelsalade
Porties
6brochette
Porties
6brochette
Ingrediënten
De brochettes
  • 6 dunne worstjes naar keuzechipolata, merguez,…
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 gele paprika
  • 1 rode uiin halve maantjes
  • 2 à 3 champignonsin 4 geseneden
Aaardappelsalade
  • 1kg krieltjesgewassen, in stukken gesneden en beetgaar gekookt
  • 1 sjalotjefijn gesnipperd
  • 2 lente-uitjesfijn gesnipperd
  • 5schijfjes augurkin blokjes gesneden
  • 1handjes peterselie
  • 1koffielepel mosterd
  • 125g Griekse yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • pezo
Tomaat-salade
  • 1 gele tomaatin stukken gesneden
  • 1 groene tomaatin stukken gesneden
  • 2 rode tomatenin stukken gesneden
  • 1 sjalotjefijn gesnipperd
  • 1/2 komkommergeschild en in stukjes
  • olijfolie
  • azijn
  • pezo
Instructies
De brochette
  1. Snij elk worstje in drie of vier gelijke stukken.
  2. Maak de brochette: rijg afwisselend vlees en groentjes op een houten prikker. Gouden tip 1: zorg ervoor dat de groenten niet verder uitsteken van de worstjes, zodat tijdens het bakken alles contact heeft met de rooster van de BBQ of grillpan. Gouden tip 2: gebruik niet ronde satéprikkers, zo draait het vlees en de groentjes niet tijdens het keren.
Aardappelsalade
  1. Meng onder de nog warme aardappelen, de sjalot en de augurken. Laat nu verder afkoelen.
  2. Wanner de aardappelen koud zijn, meng je de lente-ui en de peterselie eronder.
  3. Maak het sausje: meng de Griekse yoghurt met de mayonaise en de mosterd. Breng op smaak met pezo. Meng zoveel als nodig onder de aardappelen, proef en kruid indien nog nog bij met pezo.
De tomaatjes
  1. Meng de tomaten, de komkommer en de sjalot onder elkaar. Breng op smaak met een beetje azijn, een flinke geut olijfolie en pezo.
Notities

Hoe een simpel worstje net iets meer kan zijn.

Ook een brochette die je zelf maakt is lekkerder, de groentjes zijn nog fris knapperig en lekker!