Wortelsoepje met gember
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
  • olijfolie
  • 2kleine uienin stukjes
  • 1teentje lookin stukjes
  • 1 aardappelin blokjes
  • 500g wortelenin stukjes
  • 20g gembergeraspt
  • 100ml roomof alpro
  • 100g sluimererwtenin lange reepjes
  • 1extra wortelin lang reepjes
  • 1l water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1handje koriander
Instructies
  1. Stoof de ui, aardappel en de look aan in de olijfolie.
  2. Voeg de wortels en de gember toe, stoof eventjes mee en bevochtig met het water en de bouillonblokjes. Laat het geheel 20 minuten koken of tot de groentjes gaar zijn.
  3. Kook ondertussen de wortelreepjes beetgaar. Ook de sluimererwtjes kook je beetgaar in gezouten water. Giet ze af en spoel onmiddellijk onder koud water.
  4. Mix de soep en voeg de room toe. Proef de soep en breng op smaak.
  5. Serveer de soep in mooie kommetjes en werk ze af met de worteltjes en de sluimererwtjes, een geutjes olijfolie en wat koriander.
Notities

De gember maakt de soep lichtjes pikant, dus pas op met te veel gember.

Kook de sluimererwtjes in gezouten water met wat bicarbonaat, zo worden ze nog mooier groen.