Maak het sausje:
meng de yoghurt, de mayonaise en de fijn gesnipperde bieslook onder elkaar en breng op smaak met pezo.
Zet in de frigo tot later.
Witte kool puree
Stoof de ui glazig in wat boter.
Voeg de witte kool toe en laat op een zacht vuurtje volledig gaar stoven.
Kruid met pezo.
Schil de aardappelen en kook ze gaar in een gezouten water.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een pureestamper.
Voeg de witte kool toe en stamp verder fijn.
Breng op smaak met een nootje boter, een geutje melk en pezono.
Meng alles goed onder elkaar.
De zalm
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe de anijskruiden, de roze peper besjes en het korianderzaad samen in een vijzel en maal fijn.
Leg de zalm en een ingeoliede ovenschaal met de huidkant naar onder.
Kruid de zalm met pezo en het kruiden mengsel.
Besprenkel de zalm met olijfolie en leg de takjes tijm er boven op.
Zet de zalm 20 minuten in de oven.
Snij de zalm in vier porties en werk af met een rondelletje citroen.
Serveer de zalm met witte kool puree en het bieslooksausje.