Zalm in een jasje met kruidig sausje
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
Zalm in een jasje
  • 500g zalm zonder vel
  • 300g verschillende tomaatjesontpit en in stukjes gesneden
  • 1 uifijn gesnipperd
  • 2 lente-uitjesin ringetjes gesneden
  • 1teentje lookgeperst
  • 100g roomkaas
  • 10g basilicumfijn gesneden
  • 1rol bladerdeeg
  • 1 eigeel
  • 1el bloem
Kruiden sausje
  • 1potje Griekse yoghurt
  • 4takjes dillefijn gesneden
  • 10blaadjes basilicumfijn gesneden
  • citroen
Extra
  • pezo
  • olijfolie
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Leg de tomaatjes in een ovenschaal en kruid met pezo. Besprenkel met olijfolie en roer om. Zet ze 15 minuitjes in de oven
  3. Maak de vulling: Stoof de ui glazig in wat olijfolie. Voeg de lente-uitjes en de look toe. Kruid met pezo.
  4. Roer de roomkaas glad samen met het uimengsel.
  5. Haal de tomaatjes uit de oven en laat ze uitlekken in een vergiet. Meng 1 eetlepel bloem onder de tomaatjes en voeg eveneens bij de roomkaas.
  6. Rol het bladerdeeg uit, leg er de zalm op en kruid met pezo. Schep de vulling op de zalm en plooi het deeg dicht. Bestrijk met eigeel en zet 30 minuten in de oven.
  7. Maak ondertussen het sausje: Meng de yoghurt met dille en de basilicum. Mix glad en breng op smaak met pezo en citroensap. Zet 10 minuitjes in de diepvries om op te stijven.
  8. Snij de zalm in vier gelijke stukken en serveer met het sausje.
Notities

Lekker met puree!

Kan ook als voorgerechtje, neem dan diepvries bladerdeeg, leg wat zalm en vulling op een stukje bladerdeeg met daarop nog een velletje.