Zalm in kruidenkorst met salade
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
Salade
  • 2handen gemengde jonge slablaadjesgewassen en gedroogd
  • 1/2 rode uiin halve ringen gesneden
  • 1bakje tuinkers
Dressing
  • 2el olijfolie
  • 1 citroen
  • 1koffielepel honing
  • 1koffielepel mosterd
  • 1hand bieslookfijn gesnipperd
  • pezo
Kruidenkorst
  • 40g ongepelde amandelenfijngehakt
  • 2handjes peterselie
  • 1teentje lookgeperst
  • olijfolie
  • 2mootjes zalm zonder vel
  • pezo
Instructies
Dressing
  1. Pers de citroen. Meng het citroensap met de olijfolie, de mosterd, de honing en de bieslook. Kruid met pezo.
Slaatje
  1. Leg de sla op de borden, daarop de ui en de tuinkers. Verdeel er de dressing over.
Kruidenkorst
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng de noten met de peterselie en de look. Voeg een beetje olie toe en meng goed onder elkaar.
  3. Kruid de zalm aan beide kanten met pezo en leg ze in een ingeoliede ovenschaal. Lepel de notenmengeling over de zalm en zet ongeveer 10 Ć  12 minuten in de oven.
  4. Serveer de zalm met de salade.
Notities

Serveer met puree of gebakken aardappelschijfjes.

Amandelen met zalm zijn een geslaagde combinatie, dat moet je zeker eens proberen.