2handengemengde jonge slablaadjesgewassen en gedroogd
1/2rode uiin halve ringen gesneden
1bakjetuinkers
Dressing
2elolijfolie
1citroen
1koffielepelhoning
1koffielepelmosterd
1handbieslookfijn gesnipperd
pezo
Kruidenkorst
40gongepelde amandelenfijngehakt
2handjespeterselie
1teentjelookgeperst
olijfolie
2mootjeszalm zonder vel
pezo
Instructies
Dressing
Pers de citroen.
Meng het citroensap met de olijfolie, de mosterd, de honing en de bieslook.
Kruid met pezo.
Slaatje
Leg de sla op de borden, daarop de ui en de tuinkers.
Verdeel er de dressing over.
Kruidenkorst
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng de noten met de peterselie en de look.
Voeg een beetje olie toe en meng goed onder elkaar.
Kruid de zalm aan beide kanten met pezo en leg ze in een ingeoliede ovenschaal.
Lepel de notenmengeling over de zalm en zet ongeveer 10 Ć 12 minuten in de oven.
Serveer de zalm met de salade.
Notities
Serveer met puree of gebakken aardappelschijfjes.
Amandelen met zalm zijn een geslaagde combinatie, dat moet je zeker eens proberen.