Zalm in roomsaus met broccoli
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 1 broccoliin roosjes
  • 2mootjes zalm zonder vel
  • 2 sjalotjesfijn gesnipperd
  • 1teentje lookgeperst
  • 1/2 chilipeperfijn gesneden
  • 100g opgelegde paprika’sfijn gesneden
  • 2handjes jonge spinazieplus enkele extra blaadjes voor de afwerking
  • 200ml sojaroom of kookroom
  • 40g parmezaangeraspt
Instructies
  1. Stoom de broccoli beetgaar en spoel onder koud stromend water.
  2. Bak de zalm kort aan in wat olijfolie of boter, enkel aankleuren, hij gaart verder in de saus. Kruid met pezo. Haal uit de pan.
  3. Stoof de ui, de chilipeper en de look aan in olijfolie. Voeg de paprika toe en laat even mee aanstoven.
  4. Voeg de sojaroom en de kaas toe. Kruid met pezo.
  5. Leg nu de vis in de saus en gaar 4 minuten. Als laatste de spinazie, gaar nogmaals 1 minuut.
  6. Bak ondertussen de broccoli roosjes aan in een pan met olijfolie en kruid met pezo.
  7. Serveer de zalm met de saus en de broccoliroosjes. Werk het bord af met enkele rauwe blaadjes spinazie.
Notities

Ook lekker met puree.