Zalm in roomsaus met broccoli
Porties
2
personen
Porties
2
personen
Ingrediƫnten
1
broccoli
in roosjes
2
mootjes
zalm zonder vel
2
sjalotjes
fijn gesnipperd
1
teentje
look
geperst
1/2
chilipeper
fijn gesneden
100
g
opgelegde paprika’s
fijn gesneden
2
handjes
jonge spinazie
plus enkele extra blaadjes voor de afwerking
200
ml
sojaroom of kookroom
40
g
parmezaan
geraspt
Instructies
Stoom de broccoli beetgaar en spoel onder koud stromend water.
Bak de zalm kort aan in wat olijfolie of boter, enkel aankleuren, hij gaart verder in de saus. Kruid met pezo. Haal uit de pan.
Stoof de ui, de chilipeper en de look aan in olijfolie. Voeg de paprika toe en laat even mee aanstoven.
Voeg de sojaroom en de kaas toe. Kruid met pezo.
Leg nu de vis in de saus en gaar 4 minuten. Als laatste de spinazie, gaar nogmaals 1 minuut.
Bak ondertussen de broccoli roosjes aan in een pan met olijfolie en kruid met pezo.
Serveer de zalm met de saus en de broccoliroosjes. Werk het bord af met enkele rauwe blaadjes spinazie.
Notities
Ook lekker met puree.